TomTom Home

TomTom HOME is software waarmee je jouw TomTom navigatiesysteem kunt beheren en personaliseren. Deze software is volledig gratis en gemakkelijk in gebruik.

Door TomTom HOME te gebruiken, haal je het maximale uit jouw navigatiesysteem van TomTom. Als je jouw TomTom navigatieysteem regelmatig aan jouw computer of laptop aansluit en voorziet van kaartupdates en correcties, voorkom je dat je onderweg voor verrassingen komt te staan. Het is een kleine moeite om jouw navigatiesysteem aan te sluiten en het kost slechtst enkele minuten om jouw TomTom navigatie te voorzien van de nieuwe kaartupdates en correcties.

Met de software van TomTom HOME kun je jouw navigatiesysteem volledig personaliseren. Denk hierbij aan het veranderen en wijzigen van de stemmen en het aanpassen van de kleuren.

Wat zijn de voordelen van TomTom HOME?

Makkelijk updaten
Door het regelmatig aansluiten van jouw navigatiesysteem en het gebruiken van TomTom HOME, kun je jouw navigatiesysteem gemakkelijk voorzien van de nieuwe kaartupdates en correcties. Ook kun je gemakkelijk nieuwe kaarten aanschaffen en installeren op jouw navigatie.

Personaliseer jouw navigatie
Door het uitgebreide beheer van TomTom HOME, kun je jouw navigatiesysteem volledig beheren en aanpassen. Denk hierbij aan het aanpassen van de kleuren, het toevoegen van eigen afbeeldingen afkomstig van de database van TomTom, het instellen van waarschuwingsgeluiden en het kiezen van een eigen stem, zodat je jouw TomTom navigatiesysteem met plezier kunt gebruiken in de auto!

Waarschuwingsgeluiden
Met de software van TomTom HOME kun je jouw eigen waarschuwingsgeluiden instellen, hiermee voorkom je dat je tijdens het rijden schrikt van geluiden die je niet kent of niet prettig vindt. Stel je eigen gewenste waarschuwingsgeluiden in op jouw navigatiesysteem zodat je bij het krijgen van een waarschuwing op jouw navigatiesysteem, een geluid te horen krijgt waar je niet van schrikt.

Afbeeldingen bij het aan -en uitzetten
Uit de beeldbank van TomTom kun je kiezen uit afbeeldingen die je te zien krijgt wanneer je jouw navigatiesysteem aan -en uitzet.

Kies een eigen stem
Als je een lange rit voor de boeg hebt, is het natuurlijk wel fijn dat jouw TomTom navigatiesysteem een stem heeft waar je je niet aan irriteert. Kies en installeer de stem die je fijn vindt klinken.

TomTom HOME installeren op jouw computer of laptop

Wil je jouw navigatiesysteem beheren en updaten met TomTom HOME? Dan dien je deze software eerst op jouw computer of laptop te installeren. Heb je hier hulp bij nodig? Lees dan onze handige handleiding voor het installeren van TomTom HOME op jouw Mac of Windows computer.

Lees meer

Welke navigatiesystemen van TomTom draaien er op de software van TomTom HOME?

Weet je niet zeker of je TomTom HOME kunt gebruiken in combinatie met jouw TomTom navigatiesysteem? Kijk dan of jouw model hieronder vermeld staat.

 • GO x50-serie
  GO 950 LIVE, GO 950, GO 750 LIVE, GO 750, GO 550 LIVE en GO 550
 • GO x40-serie
  GO 940 LIVE, GO 940, GO 740 LIVE, GO 740 en GO 540 LIVE
 • GO x30-serie
  GO 930, GO 730, GO 630 en GO 530
 • GO x20-serie
  GO 920, GO 720 en GO 520
 • GO x10-serie
  GO 910, GO 710 en GO 510
 • GO x00-serie (2005)
  GO 700, GO 500 en GO 300
 • GO
 • XXL-serie
  XXL Classic en XXL IQ Routes
 • XL -serie
  XL Classic, XL LIVE IQ Routes, XL IQ Routes en XL IQ RoutesĀ²
 • Start-serie
  Start Classic, Start, StartĀ²
 • ONE-serie
  ONE XL, ONE IQ Routes, ONE 30-serie, ONE 3rd Edition, ONE 2nd Edition en ONE 1st Edition

Staat jouw model er niet tussen? Dan kun je als het goed is gebruikmaken van de TomTom MyDrive software. Dit is de alternatieve software waarmee je jouw TomTom navigatiesysteem kunt beheren en kunt updaten.

Een reactie plaatsen