TomTom MyDrive Connect

TomTom MyDrive en MyDrive Connect zijn in principe hetzelfde, hierbij is TomTom MyDrive oorspronkelijk een webapplicatie welke je in jouw internetbrowser kunt gebruiken. TomTom MyDrive Connect is daarentegen software die je daadwerkelijk op jouw Mac OS of Windows computer installeert om van alle features gebruik te kunnen maken. Hiervoor dien je de software eerst te downloaden en vervolgens te installeren. Na de installatie kun je jouw navigatiesysteem aan de computer koppelen en middels TomTom MyDrive Connect bijvoorbeeld voorzien van de meest recente en beschikbare updates.

Wat is TomTom MyDrive Connect?

Met de software van MyDrive Connect kun je jouw navigatiesysteem, welke gebruik maakt van de software (afhankelijk van welk model navigatiesysteem je hebt), beheren en voorzien van updates. Nadat je deze software geïnstalleerd hebt, dien je jouw navigatiesysteem alleen nog maar aan de Mac OS of Windows computer aan te sluiten. Na het aansluiten word de software automatisch geopend en kun je direct zoeken naar beschikbare updates of andere content op jouw navigatiesysteem beheren en/of bewerken.

TomTom MyDrive Connect installeren

De software van TomTom MyDrive Connect kan op zowel Mac OS als Windows worden gedownload en geïnstalleerd. Per besturingssysteem hebben wij een handleiding voor je uitwerkt zodat je snel en gemakkelijk de software kunt downloaden en installeren.

Mac OS

  1. Controleer als eerst of jouw iMac of MacBook compatible is met de software van MyDrive Connect
  2. Welk besturingssysteem draai je op dit moment? Als je Mac OS X gebruikt, kun je de software hier downloaden, gebruik je Mac OS 10.6, 10.7, 10.8 of 10.9? Download de software dan hier.
  3. Na het downloaden komt het setup-bestand in de downloadfolder van jouw Mac terecht, ga naar de downloadfolder middels Finder en dubbelklik op het softwarebestand ‘MyDriveConnect.dmg‘. De installatiewizard word nu geopend en gestart.
  4. Doorloop de stappen in de installatiewizard en ga akkoord met de algemene voorwaarden en software licentie overeenkomst van TomTom.
  5. De installatie is voltooid en TomTom MyDrive Connect is klaar voor gebruik!

Windows

  1. Zoals de eerste stap van Mac OS ook luidt; controleer als eerst of jouw Windows computer of laptop compatible is met de software van MyDrive Connect.
  2. Download de Windows-versie van TomTom MyDrive Connect hier
  3. Na het downloadproces staat het setup-bestand van de software in de downloadfolder, ga hierheen en open dit bestand
  4. Je krijgt nu een venster te zien van TomTom MyDrive Connect, doorloop alle stappen van de installatiewizard en ga akkoord met de algemene voorwaarden en de software licentie overeenkomst.
  5. De installatie is nu afgerond en MyDrive Connect is klaar voor gebruik!

Je kunt jouw TomTom navigatiesysteem aansluiten op je Mac OS of Windows computer en gebruik maken van de software van MyDrive Connect.

TomTom MyDrive Connect werkt niet..

Werkt de software van TomTom MyDrive Connect niet naar behoren? Dit kan verschillende oorzaken hebben. Lees hieronder de meestvoorkomende oorzaken:

Besturingssysteem up-to-date?
Is de software van jouw besturingssysteem (Mac OS of Windows) up-to-date? Zo niet; dit kan er voor zorgen dat de meest recente versie van TomTom MyDrive Connect niet geopend kan worden.

2 gedachten over “TomTom MyDrive Connect”

Een reactie plaatsen