TomTom MyDrive

TomTom MyDrive is software waar je jouw TomTom mee kunt updaten en bijwerken. Hierbij word er ook vaak gesproken over TomTom MyDrive Connect

Oorspronkelijk is TomTom MyDrive een online applicatie op de website van TomTom zelf waarmee je routes/road trips kunt uitstippelen, routes kunt importeren en synchroniseren. Voor het gebruik van deze functies dien je een online account aan te maken, waarmee je kunt inloggen op de online applicatie van TomTom MyDrive.

Jouw navigatie updaten met TomTom MyDrive

Wil je jouw TomTom navigatie met deze software bijwerken? Controleer of jouw type navigatiesysteem dan in onderstaand overzicht staat

 • GO 400, GO 500, GO 600, GO 6000
 • GO LIVE Camper & Caravan
 • GO LIVE TOP GEAR EDITION
 • GO 800-seroe
 • GO LIVE 820/825
 • GO 1000-serie / GO 1005-serie
 • VIA 110 t/m 135
 • START 60
 • START 20-serie en 25 serie
 • BUE & ME TOMTOM 2-serie
 • SONY XNV-serie
 • TOMTOM CONNECT
 • PRO-serie

Staat jouw type navigatie er niet tussen? Dan is de kans groot dat je te maken hebt met TomTom HOME. De software TomTom HOME is net als TomTom MyDrive software om jouw navigatiesysteem van TomTom bij te kunnen werken en te voorzien van updates.

Update jouw TomTom met MyDrive

Om jouw TomTom navigatiesysteem te kunnen updaten met TomTom MyDrive dien je de onderstaande stappen te doorlopen.

 1. MyDrive installeren
  Installeer TomTom MyDrive op jouw computer of laptop. Deze software kun je op de website van TomTom zelf vinden en direct downloaden. Als je een Windows computer hebt kun je de software na het downloaden vinden in de downloadmap van jouw pc of laptop. Open in deze map vervolgens de setup.exe file zodat je de installatie van TomTom MyDrive kunt beginnen.
 2. Installeer de software 
  Volg alle stappen van de installatiewizard en zorg dat TomTom MyDrive goed wordt geïnstalleerd op jouw computer of laptop. Tijdens de installatie word je gevraagd om jouw navigatiesysteem aan jouw laptop of computer te koppelen. Volg deze instructie op, op deze manier word de software van MyDrive aan jouw TomTom navigatiesysteem gekoppeld. Geef tijdens de installatie ook jouw voorkeur aan wanneer het programma (automatisch) wordt opgestart.
 3. Sluit jouw TomTom navigatiesysteem aan
  Middels de USB-kabel van jouw navigatiesysteem kun je jouw TomTom aan jouw laptop of computer koppelen. Als je dit hebt gedaan wordt het programma van TomTom MyDrive als het goed is automatisch geopend in jouw browser. Als dit niet gebeurd kan je dit handmatig doen middels het pictogram van het reeds geïnstalleerde programma TomTom MyDrive.
 4. Login op TomTom MyDrive
  In de browser krijg je een loginscherm te zien. Hier kun je inloggen op jouw TomTom MyDrive Connect account. Als je nog geen account hebt kun je deze gemakkelijk op de website van TomTom aanmaken. Als je in het verleden een account hebt gehad op TomTom HOME, kun je ook van deze inloggegevens gebruikmaken binnen MyDrive Connect!
 5. Dashboard van TomTom MyDrive
  Als je succesvol bent ingelogd op TomTom MyDrive, kun je direct op het dashboard zien of er updates voor jouw navigatiesysteem beschikbaar zijn. Klik vervolgens door op ‘Mijn inhoud’. In de stap hierna dien je te klikken op ‘Update selectie’ – TomTom MyDrive geeft je een melding als er een update beschikbaar is.
 6. Direct update installeren
  Als je een melding hebt gehad dat er een update beschikbaar is, kun je deze direct installeren op TomTom MyDrive. Tijdens het updaten van jouw navigatieysteem zie je een balkje in je scherm lopen met de voortgang van de update. Als de update gereed is wordt het venster afgesloten en word het dashboard in een nieuw venster geopend. Als het goed is zie je na de update(s) dat er in het dashboard van MyDrive Connect geen nieuwe updates meer beschikbaar zijn.

Zie je in het dashboard van MyDrive Connect dat er op het moment dat je controleert op updates, geen updates beschikbaar zijn? Dan kun je jouw TomTom navigatiesysteem zonder problemen afkoppelen van jouw computer of laptop.

1 gedachte over “TomTom MyDrive”

Een reactie plaatsen