TomTom Traffic


Met TomTom Traffic blijf je altijd up-to-date met verkeersinformatie. Door de nauwkeurige verkeersinformatie van TomTom, weet je als gebruiker precies waar het verkeer langzamer rijdt op jouw vooraf ingestelde navigatiesysteem. Hierbij zie je waardoor het verkeer langzaam rijdt en waarom.

Doordat TomTom al jarenlang alle data vanuit files analyseert, weten zij precies waar er op welk moment van de dag files kunnen ontstaan. Hierdoor kun je op tijd zoeken naar een alternatieve route. Bij deze data wordt ook de informatie van andere weggebruikers die gebruikmaken van TomTom Traffic gebruikt, deze vult hierbij onverwachte filevorming aan als er bijvoorbeeld een ongeval heeft plaatsgevonden.

TomTom Traffic op de navigatie

TomTom Traffic kan op verschillende soorten navigatiesystemen worden gebruikt. Zo krijgen de gebruikers de optie om TomTom Traffic te gebruiken in hun auto, motor en vrachtwagen navigatiesysteem.

TomTom Traffic Auto
Zorg ervoor dat jouw autonavigatie up-to-date blijft met TomTom GO. Hierbij krijg je de mogelijkheid om o.a. updates te installeren middels WI-FI en spraakherkenning van jouw smartphone te gebruiken.

TomTom Traffic Motor
De TomTom RIDER is ontwikkeld voor mensen die tijdens het motorrijden gebruik willen maken van een navigatiesysteem. Zo is de TomTom RIDER voorzien van een robuust uiterlijk, bevat het een ‘slim’ scherm waar je gebruik van kan maken als je dikke of dunne handschoenen draagt en kan je hele reizen vooraf plannen middels TomTom MyDrive.

TomTom Traffic Vrachtwagen
Met TomTom GO, houdt jouw navigatiesysteem rekening met het feit dat je in een vrachtwagen rijdt. Je wordt dus geen kleine en smalle straten in gestuurd. Verder bevat het navigatiesysteem opties zoals afgestemde POI’s (Points of Interest) welke zijn afgestemd op chauffeurs van vrachtwagens en bussen.

TomTom Traffic op elk apparaat

Verder biedt TomTom Traffic de mogelijkheid om deze data te gebruiken op verschillende devices, denk hierbij aan de computer, smartphone en tablet.

MyDrive op de PC
Voorafgaand van jouw reis, heb je de mogelijkheid om via MyDrive op de computer een route en bestemming in te vullen welke je direct naar jouw TomTom navigatiesysteem kunt sturen! Hierdoor kan je direct beginnen aan de reis zodra je in de auto stapt.

Hiernaast krijg je op de MyDrive website een actuele situatie te zien van jouw route. Hierin kan je bijvoorbeeld zien of er wegwerkzaamheden zijn op jouw route of files.

MyDrive app op jouw smartphone
Met de MyDrive app voor jouw iPhone of Android toestel, kun je ook vooraf routes opzoeken en instellen. Hierbij heb je ook de mogelijkheid om favoriete locaties in te stellen, denk hierbij aan jouw huis of werk, waardoor je nog sneller routes kunt plannen.

Verder kan je gebruik maken van de Traffic Checker. Hierbij krijg je een realtime overzicht van mogelijke ‘knelpunten’ en vertragingen die je onderweg kan tegenkomen.

TomTom GO app op jouw smartphone
Met de TomTom GO app is jouw smartphone jouw navigatiesysteem! Je hebt dus geen extern apparaat van TomTom meer nodig om jouw routes te kunnen plannen. Voortaan heb je alleen voldoende aan jouw smartphone.

Deze app kun je gratis downloaden en kosteloos gebruiken tot 75 kilometer routes per maand. Hierna moet je een betaalde variant van de app aanschaffen in de vorm van een abonnement.

Een reactie plaatsen