TomTom XL update

Heb je een TomTom XL navigatie? Dan kun je deze navigatie middels een zogeheten TomTom XL update actualiseren en voorzien van de nieuwste updates. Voor het updaten van jouw TomTom XL dien je gebruik te maken van TomTom HOME.

Waarom een TomTom XL update?

Bij navigatiesystemen is het erg belangrijk dat de kaarten en de software volledig up to date zijn. Zeker als je regelmatig van jouw navigatiesysteem gebruikmaakt of ermee op vakantie gaat. Om er zeker van te zijn dat jouw TomTom XL navigatiesysteem de juiste en snelste route aangeeft, is het daarom verstandig om zo nu en dan te controleren op updates. Zodat alle routes en kaarten volledig actueel zijn.

Let op: controleer of elke update die je wilt of gaat installeren compatible is met jouw TomTom XL navigatiesysteem. Hiernaast is het ook van groot belang dat jouw navigatiesysteem voldoende schijfruimte/geheugen heeft om de TomTom XL update daadwerkelijk te installeren.

TomTom XL update in een paar simpele stappen

Je kunt jouw TomTom XL navigatiesysteem middels de onderstaande stappen voorzien van de laatste en nieuwste update.

  1. Sluit jouw TomTom XL aan op de computer
    Voor het aansluiten van het navigatiesysteem dien je gebruik te maken van het meegeleverde USB-kabelt. Zodra je jouw TomTom XL navigatiesysteem aan hebt gesloten, word TomTom HOME automatisch geopend. Is dit niet het geval of dien je TomTom HOME nog te downloaden en te installeren? Lees dan hier hoe je dit kunt doen.
  2. Updates zoeken met TomTom HOME
    In de software van TomTom HOME kun je middels de optie ‘update mijn apparaat’ zoeken naar de nieuwste update(s) voor jouw TomTom XL navigatiesysteem. De meeste updates van TomTom XL kosten geld, houd hier dus rekening mee alvorens je jouw navigatiesysteem wilt updaten. De kosten van de update(s) worden keurig vermeld en kun je direct bij TomTom aanschaffen. Als er geen updates beschikbaar zijn, kun je in het menu van TomTom HOME op disconnect klikken. Hierna kun je de USB-kabel uit de computer halen en de TomTom XL afkoppelen.
  3. Updates installeren
    Als er wél updates beschikbaar zijn kun je deze selecteren en middels TomTom HOME downloaden en uitpakken. Hiervoor dien je wel eerst in te loggen op jouw account bij TomTom. De stappen hiervoor spreken voor zich. Na het updaten van jouw navigatiesysteem kun je net zoals de laatste handeling van stap 2 (indien er geen update beschikbaar zou zijn) op disconnect klikken en de USB-kabel uit jouw computer en navigatiesysteem halen.

TomTom XL update is voltooid!

Jouw TomTom XL update is na het installeren en uitpakken van de update weer helemaal actueel. Je kunt dus weer zonder onnodige stress op reis of van A naar B komen met jouw TomTom XL navigatiesysteem!

1 gedachte over “TomTom XL update”

  1. Ik nam een kaart update betaalde €54,95 op 27-03-2019 en betaalde op 01-04-2019(geen grap) nog eens €69,95 . Informeerde via een vraag en antwoordsite, omdat TomTom niet meer telefonisch is te bereiken, en kreeg 45 minuten nietszeggende antwoorden.

Een reactie plaatsen